Településünk 20 éves

Településünk 20 éves

Göncz Árpád köztársasági elnök 1992. július 1 – én Folyást önálló településsé nyilvánította.

Folyás már az Árpád – korban létezett. Volt a Hunyadiak birtokában, állt török hódoltság allatt, volt hajdútelepülés és létezett az egri káptalan részeként. 1953 – tól Polgár – Folyás Tanácsi Kirendeltségként működött. Az 1990 – es rendszerváltás után érkezett el az idő, hogy Folyás önálló településsé váljon.

  1. július 14 – én ünnepeltük önállóságunk huszadik évfordulóját.

A rendezvény a községünk főterén lévő focipálya avatásával kezdődött. A pálya a Folyás Településért Közhasznú Alapítvány által nyújtott anyagi támogatással, valamint lakossági felajánlásokból és a településen élő emberek által végzett társadalmi munkával épült fel. Az avatást követően barátságos futball mérkőzésre került sor romániai testvértelepülésünk, Szentpál és Folyás csapata között. Majd az “Alapítvány Kupa” kispályás labdarúgó torna került megrendezésre.

20eves

A rendezvény délután ünnepi megemlékezéssel folytatódott a Közösségi téren. A község önállóságának kialakításában, illetve az elmúlt 20 év képviselői munkájában résztvevők számára emléklapot adott át Magyar Sándor polgármester.

20eves1

15 órától karate bemutatóval folytatódott a műsor, ezt követően fellépett a Türei Néptánc Csoport, a Polgári Tisza Dráma – és Táncszínház, az újtikosi Borockás Néptánc Együttes, a görbeházi Görbe Színkör, a Tiszacsegei Hagyományörző Néptánc Együttes és Gombos Juhász Zoltánné nótaénekes.Este 8 órakor lépett színpadra a Chrome Rt. rockegyüttes, koncertjük után hajnalig tartó utcabállal zárult rendezvény.

20eves2