Rendezvények

Rendezvények

 

II. Világháborús emlékmű avatása

A körülmények végre lehetővé tették, hogy a II. Világháború áldozatainak emlékére állított emlékmű átadásra kerüljön. 2020. június 28-án 11 órakor Szent László napi szabadtéri szentmisével kezdődött az ünnepség, majd egy rövid műsor után koszorúzással tisztelegtek a megjelentek a folyási áldozatok, s a névtelenül elhantolt hősök előtt. A Lapidaris Kő segítségével-mely az emlékművön látható-bárki megtekintheti mobiltelefon segítségével az emlékmű adatlapját, megismerheti történetét, illetve az áldozatoknak virtuális gyertyát gyújthat.

 

 

Magyar Költészet Napja 2020

Április 11-én a Magyar költészet napja alkalmából versírásra buzdítottunk mindenkit. Egy héten keresztül lehetett beküldeni saját, vagy kedvenc költeményeket, melyeket a község facebook oldalán is nyomon követhettek az érdeklődők. Az alkotások, mely mindegyike saját szerzemény most itt egyben megtekinthetők.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2020.03.17.

________________________________________________________________

Nők napja 2020

A tavasz első ünnepén, március 8-án, a világ számos országában a nőket ünnepeljük. A községben immár tizedik alkalommal került megrendezésre ez a kis köszöntés, melyre az előző évekhez hasonlóan- idén is sokan elfogadták meghívásunkat. A köszöntők után a jó hangulatot a “Csilla- gének” produkció biztosította, majd egy finom ebéddel zártuk a délelőttöt.

Köszönjük mindenkinek, hogy együtt ünnepelhettük ezt a különleges napot!

Fotók

_____________________________________________________________________________________________________

Idősek napja 2016

Idén is köszöntöttük településünk szépkorú lakóit, az Idősek világnapja alkalmából. Örömünkre szolgált, hogy nagy számban eljöttek és vendégül láthattuk Őket. A helyi gyermekek verssekkel köszönték meg azt a sok munkát, amit életük során tettek azért, hogy a felnövekvő nemzedéknek is legyen hol élnie és dolgoznia.

Reméljük, hogy jövőre is legalább az ideihez hasonló magas létszámmal eljönnek, hogy megköszönhessük hosszú-hosszú évek kemény munkáját, egy szerény vendéglátás keretein belül

„És mégis, ma is, így is, örökké mennyit ad az élet!

Csendesen adja, két kézzel,a reggelt és a délutánt,

az alkonyt és a csillagokat,a fák fülledt illatát,

a folyó zöld hullámát,egy emberi szempár visszfényét,

a magányt és a lármát! Mennyit ad, milyen gazdag vagyok,

minden napszakban,minden pillanatban!

Ajándék ez, csodálatos ajándék.

A földig hajolok, úgy köszönöm meg.”


Táborozás a Balázs-teleki tanyán!

Szerencsések lehetünk, hogy augusztusban három élményekkel teli, kellemes napot tölthettünk a Hajdúnánási Közös Önkormányzat tulajdonában lévő Balázs-telek tanyán. Összesen 11 gyerekkel indultunk útnak a kis elsősöktől egészen a középiskolásokig.

Bővebben..


Mozi 2016

Augusztusban lehetőség adódott a település minden lakójának, hogy az Önkormányzat által szervezett mozi látogatáson részt vegyen. Körülbelül 50 fő élt ezzel a lehetőséggel. A szülőkkel együtt jöttek a gyerekek. A miskolci plázában nézhettek meg a résztvevők egy 3 dimenziós animációs filmet, mégpedig a Jégkorszak legújabb részét: A nagy bummot. Mindenkinek nagyon tetszett a film főleg így, hogy hatalmas vásznon és 3D-s szemüvegben, hiszen sajnos elég kevés az a család, akinek megadatik, hogy akár egy évben legalább egyszer eljusson moziba.


Majális és Anyák-napja 2016

Településünkön a Munka napját az Anyák-napjával egybekötve április 30-án tartottuk.

 

Bővebben…


Szépség és egészségnap 2016

Az idei év áprilisában a PÉTEGISZ Egészségfejlesztési Irodájával és Bíró Réka kozmetikussal közösen egy egész napot az egészségünk és a szépségünk megőrzésének szentelhettünk. A kozmetikusnál lehetőség volt szempilla, – szemöldökfestésre vagy akár egy kellemes arcmasszázsra is. A Kozmetikai termékeket a Morgana Cosmetic biztosította. Ahogyan a fentiekben is említettem nem csak a szépségünk, hanem a legfontosabb kincsünk, az egészségünk védelméről is szólt ez a nap. Az Egészségfejlesztési Iroda munkatársainak segítségével lehetőség volt vércukor, – vérnyomásmérésre. Akár különböző összetett labor vizsgálatokra, állapotfelmérésre és tanácsadásra is. A jövő évben is tervezzük ennek a napnak a megismétlését, reméljük, hogy akkor nagyobb számban akadnak majd érdeklődők, hiszen Nekünk fontos az Ön egészsége, kérjük, hogy NE hanyagolja el Ön sem.


Budapesti jutalomkirándulás 2016


Az idei évben nyolc, szerencsés, jó tanulmányi átlaggal rendelkező gyermek vehetett részt a jutalomkiránduláson.

Március 26-án a kora reggeli órákban útnak indultunk Budapestre. A kirándulás első állomása a Campona Bevásárlóközpontban lévő Csodák palotájába vezetett.

Bővebben…


Farsangi ünnepség 2016

2016.február 27.-én településünkön Gyermekfarsangot tartottunk. 12 gyermek jött el megmutatni ötletesebbnél ötletesebb jelmezét, melyeket díjaztunk is. Volt köztük Cowgirl, Babóca, Szörnyella, Őzike, Lovacska, Maraton futó, Hófehérke, Migráns, Hercegnő, Ördöglány, Benzinkutas, Kínai lány. Volt tombolasorsolás, ahol minden kihúzott tombola gazdára lelt. Ezt követően pedig fánkevő versenyt rendeztünk, ahol mindenki meglepetésére a nagyokat is megszégyenítő módon a hét éves Kótai Viktória lett a győztes.

Bővebben…


Téli könyvtári esték rendezvénysorozat- Karácsonyváró ünnepség 2015 

2015.december 18-án a „Téli könyvtári esték” rendezvénysorozat keretein belül megrendezésre került a Karácsonyváró ünnepség.

A hideg idő ellenére sokan eljöttek, hogy az ünnepre hangolódva együtt töltsünk egy kellemes órát. Az ünnepséget Magyar Sándor polgármester nyitotta meg rövid köszöntőjével, majd a helyi gyermekek adtak műsor Christian Andersen- A kis gyufaárus lány c. művének tolmácsolásában.

Bővebben..


Őszi könyvtári napok- Játszóház 2015

2015  októberében az Iskolai őszi szünidőben településünkön őszi, egy hetes, napközis játszóházat tartottunk. Az idő kedvező volt ahhoz is, hogy a gyerekekkel az udvaron töltsük az időnk nagyobb részét.

Készítettünk burgonyanyomdát, rajzokat, valamint az arcfestést is ki lehetett próbálni. Egy délelőttöt arra szántunk, hogy a Polgári Polgárőr Egyesülettel karöltve a gyermekeknek tartottunk egy „Biztonságos Közlekedés játékosan” előadást, amely nagyon nagy sikernek örvendett a gyerekek körében, hiszen a felállított akadálypályán segítséggel, vagy akár a nagyobbak segítség nélkül is végigmehettek. Nagy sikernek könyvelhetjük el, hogy volt, aki azon a délelőttön tanult meg kerékpározni.

A játszóházat másnap egy kirándulással folytattuk a településünkön és környékén. Nagyon kellemes volt a tízórait elfogyasztani a szabadban és a friss levegőn tölteni a fél napot. Sokat sétáltunk, szaladgáltunk és rengeteg termést gyűjtöttünk a délutáni foglalkozásokhoz. A hazafelé vezető úton betértünk a Halastóra, ahol mindenki kapott a kezébe pár fénykép erejéig egy halat. Aki elbírta és megmerte fogni Ő nagyobbat, aki pedig kicsit megijedt a halacskától csak egy kisebbet fogott.

Mikor visszaértünk a Közösségi térre megebédeltünk, elköszöntünk a gyerekektől, de akik egész héten részt vettek a játszóházban és természetesen a szülő is beleegyezett ott tölthette az éjszakát a Közösségi tér Nagytermében. Miután megvacsoráztunk, még beszélgettünk, meséltünk, zenét hallgattunk és éjszakai bátorságpróbát tettünk a téren. A hét zárásaként sokat játszottunk és rajzoltunk az aszfaltra. Majd megebédeltünk és elköszöntünk mindannyian az idei nyári játszóházig.

Fotók


Idősek köszöntése 2015

Településünkön 2015.október 17.-én, harmadik alkalommal került megrendezésre az Idősek napja ezzel is kifejezve az Idősek iránt érzett tiszteletünket, megbecsülésünket.

A délután kezdetét vevő programot Magyar Sándor polgármester köszöntő beszédével nyitotta, majd Radics Vivien művelődésszervező köszöntötte Márai Sándor -A Gyertyák csonkig égnek c. művének, valamint Móra Ferenc – Szakadsz-e már cérna c. novellájának egy részletével a megjelent szépkorú vendégeinket. Ezt követően a helyi gyermekek előadásában hallhattak megható verseket. Köszönjük Hocza Anikónak, Hocza Kittinek, Hocza Annamáriának, Kocsis Angélának és Kocsis Erikának a közreműködést. Majd az előadásokat követően egy közösen elfogyasztott estebéddel zártuk az ünnepet.

Örülünk, hogy ilyen sokan eljöttek, erre az ünnepségre. Nem felejtjük el időseinket és az idei esztendőben is valami szép és színes műsorral készülünk Önöknek.

Fotók


Rajzpályázat 2015

2015-ben először írt ki Folyás Község Önkormányzata rajzpályázatot, a Madarak és Fák napja alkalmából.

A pályázat témája a 2015-ben, az év madarának választott, búbos banka volt. A felhívással az óvodásokat és a kisiskolásokat próbáltuk meg kreatív feladat elé állítani. Örömmel tapasztaltuk, hogy a gyerekek szép pályamunkákkal válaszoltak önkormányzatunk felhívására és szabadjára engedték képzelőerejüket.

Bővebben..


Közfoglalkoztatási kiállítás és konferencia Hajdúnánáson 2015. szeptember 17.

Nagy örömünkre szolgálta, hogy az első alkalommal megrendezésre kerülő Közfoglalkoztatási Kiállítás és Konferencián, Községünk bemutathatta a Start program eredményeit.

Bővebben…


2015 majális

2015-ben is megrendezésre került településünkön, a Folyás Község Önkormányzata által szervezett majális.

Május 2-án szombaton került sor az eseményre, aminek sajnos az időjárás nem igazán kedvezett. Több fajta vetélkedővel kívántunk megmérettetni, szórakoztatnia helyieket, amiket a – slambucfőző verseny kivételével – az esős idő ellenére is meg tudtunk tartani a Közösségi tér épületében.

Bővebben..


Karácsonyi ünnepség- 2014. december 22.

Folyás Község Önkormányzata 2014. december 22-én tartotta a mára már hagyománnyá vált Karácsonyi Ünnepségét a Közösségi tér épületének termében és udvarán.

Bővebben…


Idősek napja- 2014. szeptember 20.

60 év feletti idős lakóinkat köszöntöttük 2014. szeptember 20 – án az Idősek Világnapja alkalmából a Közösségi téren megrendezett ünnepségen.

Bővebben…


Nyárbúcsúztató rendezvény- 2014. augusztus 23.

2014. augusztus 23- án Nyárbúcsúztató rendezvény keretei közt került sor a kenyérszentelésre és a Falugondnoki Szolgálat új autójának ünnepélyes átadására.

Bővebben…


“Közösségi tér fejlesztése Folyáson”- Projektátadó ünnepség és falunap- 2014. július 19.

Közösségi tér fejlesztése Folyáson elnevezésű pályázat keretén belül megvalósult építmények ünnepélyes átadására kerület sor 2014. július 19 – én, szombaton.

Bővebben…


Majális- 2014- május 3.

Településünkön 2014. május 3-án került megrendezésre a majális. Sok érdekes program, játék és vetlkedő várta a látogatókat. A rendezvény délelőtt 10 órakor vette kezdetét, a különféle versenyekre és vetélkedőkre történő nevezésekkel.

Bővebben…


Budapest jutalomkirándulás-2014. május 29.

Településünk jól tanuló diákjait egy budapesti kirándulással jutalmaztuk meg. Februári felhívásunkra több tanuló mutatta be félévi bizonyítványát.

Bővebben…


20 éves település-2012. július 14

A település önállóvá válásának 20. évfordulója alkalmából, 2012. július 14 – én falunappal egybekötött ünnepséget rendeztünk.

Bővebben..


“Polgármesterek kertje”- faültetési program- 2011. november 12.

2011 októberében Önkormányzatunk fásítási programot kezdett el a településen, melynek keretén belül ezer darab facsemete került elültetésre.

Bővebben…