Közösségi Tér fejlesztése

Közösségi Tér fejlesztése Folyáson – Projektátadó ünnepség és falunap

A Közösségi terek fejlesztése elnevezésű pályázat keretén belül  megvalósult építmények ünnepélyes átadására került sor 2014. július 19 – én, szombaton.

kozossegi

A pályázat által önkormányzatunk 14 992 504 Forint támogatásban részesült, ami magában foglalta a Közösségi tér körül kerítés építését, épületének belső felújítását és négy buszváró pavilon építését.

A projektátadó ünnepség fél 12 – kor vette kezdetét, melyre szép számmal érkeztek a meghívott vendégek. Közöttük a környező települések polgármesterei és jegyzői, a Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal dolgozói, erdélyi testvértelepüléseink delegációja és számos köztiszteletben álló személy.

Elsőként Magyar Sándor polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd Dr. Tiba István országgyűlési képviselő mondta el ünnepi beszédét. Ezt követően Dr. Orcsik István a Hortobágyi LEADER Egyesület elnöke osztotta meg a közönséggel ünnepi gondolatait. Köszöntötték a jelenlévőket testvértelepüléseink, Türe és Szentpál polgármesterei is.

kozossegi1

A képen (balról jobbra): Dr.Tiba István országgyűlési képviselő, Magyar Sándor polgármester,Ovidiu Colceriu és Gheorhge Broaina erdélyi testvértelepüléseink polgármesterei, Dr. Orcsik Istvána Hortobágyi LEADER Egyesület elnöke

A beszédeket követően a Polgári Tisza Dráma és Táncszínház adta elő műsorát, elhangzott Máté Péter Hazám című, Demjén Ferenc Kell még egy szó című szerzeménye, és Veres Péter Én nem mehetek el innen, továbbá Pósa Lajos Magyarok című verse. A zenés – táncos produkció után következő szalagátvágással ünnepélyesen átadásra kerültek a beruházás építményei.

A ceremóniát állófogadás zárta, szeretettel vendégeltünk meg mindenkit, aki megtisztelte ezt a számunkra nagy jelentőséggel bíró eseményt.

Az ünnepélyes átadást követően a nap további részében kulturális programokon vehettek részt vendégeink. Fellépett a Polgári Tiszavirág Citerazenekar, a gyerekek részt vehettek a Buborékparti című zenés műsoron. Felnőtt vendégeink láthattak Operettgálát és kabaréjelenetet a Tisza Dráma és Táncszínház tagjainak előadásában. Táncos előadással szórakoztatta a közönséget a Borockás Néptáncegyüttes, moderntánc bemutatót tartott a Tisza Dráma és Táncszínház.

A délután folyamán színpadra lépett a debreceni Acousteria együttes, akik hazai és külföldi előadók dalait adták elő feldolgozva gitár kíséretében. Este 6 órától lépett fel a nap sztárvendége, Rupa Ilona és a Vadrózsák, akik fergeteges hangulatot teremtettek.

kozossegi2