______________________________________________________________________________________________________

Tisztelt Betegeink! A PÉTEGISZ Nonprofit Zrt-nél egy plusz telefonvonal került kialakításra. Rendelőnket a mai naptól a 06-52/567-000-ás telefonszámon is elérhetik, ahol Munkatársaink távkonzultációk bonyolításában segítenek.

Hívható telefonszámok

         NÉV TELEFONSZÁM MOBILTELEFON               E-MAIL CÍM / FACEBOOK
Mentők 112    
Orvosi ügyelet 06-52/392-295    
PÉTEGISZ Betegirányítás 06-52/573-117 és 06-52/567-000    
Dr. Nagy Zsuzsa 06-52/391-014 06-70/292-45-35  drnagyzsuzsarendelo@gmail.com
Dr. Molnár Tibor 06-52/391-004   recept.polgar.molnar@gmail.com
Dr. Székely Csaba 06-52/391-006 06-20/371-10-56  rendelo.drsz@gmail.com
Dr. Borók Levente 06-52/391-005    https://www.facebook.com/

haziorvosirendelo.borok

Dr. Czégényi Zsuzsanna 06-52/391-363    
Dr. Maák Margit 06-52/391-363    
Dr. Faragó Lajos 06-52/391-237    
Védőnői szolgálat 06-52/391-573    
 
 
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________________
 
____________________________________________________________________________________________
 
 
Tisztelt Ügyfelek!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
______________________________________________________________________________________________________
 
 
 
 
 
 
TÁJÉKOZTATÓ A METEOROLÓGIAI VESZÉLYJELZÉS RENDSZERÉRŐL ÉS AZ AZZAL KAPCSOLATOS TEENDŐKRŐL
 

RENDELET – TERVEZET

 
 
 
EGY ÚJABB NYERTES PÁLYÁZAT
 TOP-4.1.1-15-HB1-2016-00024  AZONOSÍTÓ SZÁMÚ “ÚJ, INTEGRÁLT EGÉSZSÉGHÁZ LÉTESÍTÉSE FOLYÁS TELEPÜLÉSEN”.
 
_______________________________________________________________________________
PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOKKAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM
2018. 02. 14.  17 ÓRA
 

________________________________________________________________________________

 

HIRDETMÉNY

Hajdúnánás nyilvánosság

 


Előzetes tájékoztatás a Településképi Arculati Kézikönyv és településképi rendelet készítésének megkezdéséről

 Ezúton tájékoztatom a lakosságot arról, hogy Folyás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete döntött arról, hogy a törvényi előírásnak eleget téve településképi arculati kézikönyvet és településképi rendeletet készített, így az állami finanszírozás rendelkezésre állását követően megkezdte a településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet-tervezet elkészítését.

A készülő kézikönyvvel és rendelet-tervezettel kapcsolatos előzetes írásos javaslataikat, észrevételeiket, kérem a tájékoztatás megjelenésétől számított 15 napon belül személyesen vagy postai úton (Folyás Község Önkormányzata, Folyás, Kossuth utca 13. szám), illetve elektronikus úton a folyas@gmail.com címre eljuttatni szíveskedjen.

Várjuk észrevételeiket és a javaslataikat, továbbá kérem a mellékelt kérdőív kitöltésével és visszaküldésével segítsék a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet készítését!

 

 

 
 
 
 _______________________________________________________________________________
 
Településünk folyamatosan fejlődik!
 
 
 Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy 2017. május 5-én egy újabb átadó ünnepséget tudhatunk magunk mögött. 
Ha szeretne többet megtudni az átadó ünnepségről akkor a linkre kattintva megteheti azt. 
A cikk szerzője: Nagy András a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkárságának Szakmai Főtanácsadója.  
 

 

 


Vásároljon tőlünk tujákat!

Szép, egészséges 80 és 120 centiméter közötti tujáink ára 1500 Ft/darab.

Érdeklődjön személyesen Folyás Község önkormányzatánál a Kossuth utca 13. szám alatt,

vagy telefonon a 06 52 391 943 számon.

 

 


Sajtómegjelenés- Magyar Termék, Magyar Érték 2017 

 

 

A képre kattintva a cikk olvasható.


Sajtómegjelenés- Szuperinfo 2017

 

 

A képre kattintva a cikk olvasható.


Tűzgyújtási tilalom

Tisztelt folyási lakosok!

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzgyújtási tilalmat rendelt el 2017 március harmadikától visszavonásig, Magyarország egész területén.

Fontos tudnivalók a tűzgyújtási tilalomról, a tűzgyújtás szabályairól

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatók.

Fokozott tűzveszély esetén az erdészeti hatóság, illetve az erdőgazdálkodásért felelős miniszter rendelheti el a tűzgyújtási tilalmat, például a katasztrófavédelem kezdeményezésére. Tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban és az ezek 200 méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokon. Ide értendők a felsorolt területeken található tűzrakó helyek, a vasút és közút menti fásítások, de tilos a parlag- és gazégetés is.

Kérünk mindenkit, hogy az álábbi rendeletet tartsák be!

forrás: http://www.katasztrofavedelem.hu


Idősek napja 2016

Idén is köszöntöttük településünk szépkorú lakóit, az Idősek világnapja alkalmából. Örömünkre szolgált, hogy nagy számban eljöttek és vendégül láthattuk Őket. A helyi gyermekek verssekkel köszönték meg azt a sok munkát, amit életük során tettek azért, hogy a felnövekvő nemzedéknek is legyen hol élnie és dolgoznia.

Reméljük, hogy jövőre is legalább az ideihez hasonló magas létszámmal eljönnek, hogy megköszönhessük hosszú-hosszú évek kemény munkáját, egy szerény vendéglátás keretein belül

„És mégis, ma is, így is, örökké mennyit ad az élet!

Csendesen adja, két kézzel,a reggelt és a délutánt,

az alkonyt és a csillagokat,a fák fülledt illatát,

a folyó zöld hullámát,egy emberi szempár visszfényét,

a magányt és a lármát! Mennyit ad, milyen gazdag vagyok,

minden napszakban,minden pillanatban!

Ajándék ez, csodálatos ajándék.

A földig hajolok, úgy köszönöm meg.”


Táborozás a Balázs-teleki tanyán!

Szerencsések lehetünk, hogy augusztusban három élményekkel teli, kellemes napot tölthettünk a Hajdúnánási Közös Önkormányzat tulajdonában lévő Balázs-telek tanyán. Összesen 11 gyerekkel indultunk útnak a kis elsősöktől egészen a középiskolásokig.

Bővebben..


Mozi 2016

Augusztusban lehetőség adódott a település minden lakójának, hogy az Önkormányzat által szervezett mozi látogatáson részt vegyen. Körülbelül 50 fő élt ezzel a lehetőséggel. A szülőkkel együtt jöttek a gyerekek. A miskolci plázában nézhettek meg a résztvevők egy 3 dimenziós animációs filmet, mégpedig a Jégkorszak legújabb részét: A nagy bummot. Mindenkinek nagyon tetszett a film főleg így, hogy hatalmas vásznon és 3D-s szemüvegben, hiszen sajnos elég kevés az a család, akinek megadatik, hogy akár egy évben legalább egyszer eljusson moziba.


Majális és Anyák-napja 2016

Településünkön a Munka napját az Anyák-napjával egybekötve április 30-án tartottuk.

Bővebben…


Szépség és egészségnap 2016

Az idei év áprilisában a PÉTEGISZ Egészségfejlesztési Irodájával és Bíró Réka kozmetikussal közösen egy egész napot az egészségünk és a szépségünk megőrzésének szentelhettünk. A kozmetikusnál lehetőség volt szempilla, – szemöldökfestésre vagy akár egy kellemes arcmasszázsra is. A Kozmetikai termékeket a Morgana Cosmetic biztosította. Ahogyan a fentiekben is említettem nem csak a szépségünk, hanem a legfontosabb kincsünk, az egészségünk védelméről is szólt ez a nap. Az Egészségfejlesztési Iroda munkatársainak segítségével lehetőség volt vércukor, – vérnyomásmérésre. Akár különböző összetett labor vizsgálatokra, állapotfelmérésre és tanácsadásra is. A jövő évben is tervezzük ennek a napnak a megismétlését, reméljük, hogy akkor nagyobb számban akadnak majd érdeklődők, hiszen Nekünk fontos az Ön egészsége, kérjük, hogy NE hanyagolja el Ön sem.


Budapesti jutalomkirándulás 2016


Az idei évben nyolc, szerencsés, jó tanulmányi átlaggal rendelkező gyermek vehetett részt a jutalomkiránduláson.

Március 26-án a kora reggeli órákban útnak indultunk Budapestre. A kirándulás első állomása a Campona Bevásárlóközpontban lévő Csodák palotájába vezetett.

Bővebben…


FARSANGI ÜNNEPSÉG 2016

2016.február 27.-én településünkön Gyermekfarsangot tartottunk. 12 gyermek jött el megmutatni ötletesebbnél ötletesebb jelmezét, melyeket díjaztunk is. Volt köztük Cowgirl, Babóca, Szörnyella, Őzike, Lovacska, Maraton futó, Hófehérke, Migráns, Hercegnő, Ördöglány, Benzinkutas, Kínai lány. Volt tombolasorsolás, ahol minden kihúzott tombola gazdára lelt. Ezt követően pedig fánkevő versenyt rendeztünk, ahol mindenki meglepetésére a nagyokat is megszégyenítő módon a hét éves Kótai Viktória lett a győztes.

Bővebben…


TÉLI KÖNYVTÁRI ESTÉK RENDEZVÉNYSOROZAT- KARÁCSONYVÁRÓ ÜNNEPSÉG 2015

2015.december 18-án a „Téli könyvtári esték” rendezvénysorozat keretein belül megrendezésre került a Karácsonyváró ünnepség.

A hideg idő ellenére sokan eljöttek, hogy az ünnepre hangolódva együtt töltsünk egy kellemes órát. Az ünnepséget Magyar Sándor polgármester nyitotta meg rövid köszöntőjével, majd a helyi gyermekek adtak műsor Christian Andersen- A kis gyufaárus lány c. művének tolmácsolásában.

Bővebben..


ŐSZI KÖNYVTÁRI NAPOK-JÁTSZÓHÁZ 2015

2015  októberében az Iskolai őszi szünidőben településünkön őszi, egy hetes, napközis játszóházat tartottunk. Az idő kedvező volt ahhoz is, hogy a gyerekekkel az udvaron töltsük az időnk nagyobb részét.

Készítettünk burgonyanyomdát, rajzokat, valamint az arcfestést is ki lehetett próbálni. Egy délelőttöt arra szántunk, hogy a Polgári Polgárőr Egyesülettel karöltve a gyermekeknek tartottunk egy „Biztonságos Közlekedés játékosan” előadást, amely nagyon nagy sikernek örvendett a gyerekek körében, hiszen a felállított akadálypályán segítséggel, vagy akár a nagyobbak segítség nélkül is végigmehettek. Nagy sikernek könyvelhetjük el, hogy volt, aki azon a délelőttön tanult meg kerékpározni.

A játszóházat másnap egy kirándulással folytattuk a településünkön és környékén. Nagyon kellemes volt a tízórait elfogyasztani a szabadban és a friss levegőn tölteni a fél napot. Sokat sétáltunk, szaladgáltunk és rengeteg termést gyűjtöttünk a délutáni foglalkozásokhoz. A hazafelé vezető úton betértünk a Halastóra, ahol mindenki kapott a kezébe pár fénykép erejéig egy halat. Aki elbírta és megmerte fogni Ő nagyobbat, aki pedig kicsit megijedt a halacskától csak egy kisebbet fogott.

Mikor visszaértünk a Közösségi térre megebédeltünk, elköszöntünk a gyerekektől, de akik egész héten részt vettek a játszóházban és természetesen a szülő is beleegyezett ott tölthette az éjszakát a Közösségi tér Nagytermében. Miután megvacsoráztunk, még beszélgettünk, meséltünk, zenét hallgattunk és éjszakai bátorságpróbát tettünk a téren. A hét zárásaként sokat játszottunk és rajzoltunk az aszfaltra. Majd megebédeltünk és elköszöntünk mindannyian az idei nyári játszóházig.

Fotók


Idősek köszöntése 2015

Településünkön 2015.október 17.-én, harmadik alkalommal került megrendezésre az Idősek napja ezzel is kifejezve az Idősek iránt érzett tiszteletünket, megbecsülésünket.

A délután kezdetét vevő programot Magyar Sándor polgármester köszöntő beszédével nyitotta, majd Radics Vivien művelődésszervező köszöntötte Márai Sándor -A Gyertyák csonkig égnek c. művének, valamint Móra Ferenc – Szakadsz-e már cérna c. novellájának egy részletével a megjelent szépkorú vendégeinket. Ezt követően a helyi gyermekek előadásában hallhattak megható verseket. Köszönjük Hocza Anikónak, Hocza Kittinek, Hocza Annamáriának, Kocsis Angélának és Kocsis Erikának a közreműködést. Majd az előadásokat követően egy közösen elfogyasztott estebéddel zártuk az ünnepet.

Örülünk, hogy ilyen sokan eljöttek, erre az ünnepségre. Nem felejtjük el időseinket és az idei esztendőben is valami szép és színes műsorral készülünk Önöknek.

Fotók


Rajzpályázat 2015

2015-ben először írt ki Folyás Község Önkormányzata rajzpályázatot, a Madarak és Fák napja alkalmából.

A pályázat témája a 2015-ben, az év madarának választott, búbos banka volt. A felhívással az óvodásokat és a kisiskolásokat próbáltuk meg kreatív feladat elé állítani. Örömmel tapasztaltuk, hogy a gyerekek szép pályamunkákkal válaszoltak önkormányzatunk felhívására és szabadjára engedték képzelőerejüket.

Bővebben..

 


2015 majális

2015-ben is megrendezésre került településünkön, a Folyás Község Önkormányzata által szervezett majális.

Május 2-án szombaton került sor az eseményre, aminek sajnos az időjárás nem igazán kedvezett. Több fajta vetélkedővel kívántunk megmérettetni, szórakoztatnia helyieket, amiket a – slambucfőző verseny kivételével – az esős idő ellenére is meg tudtunk tartani a Közösségi tér épületében.

Bővebben..

 


Választási tájékoztató

Bővebben….

_________________________________________________________________________________________________

Választási irodák elérhetőségei

Bővebben…swfe

 Sajtó megjelenés

Rózsalekvár, zakuszka, örökzöldek – Mintagazdaságot építenének Folyáson

Rózsalekvár, zakuszka, örökzöldek – Mintagazdaságot építenének Folyáson

Bővebben…

swfe

Közbeszerzési terv

Bővebben…

swfe

Sajtóközlemény

Bővebben…

swfe

Tájékoztató

Nyilvántartás- Folyás üzletek

swfe

Tájékoztató 

A település tisztaságáról, a közterületek és ingatlanok rendjéről szóló 8/2015. (V.28.) önkormányzati rendeletről.

Bővebben…

swfe

Tájékoztató  

A közösségi együttélés alapvető szabályairól és azok megsértésének jogkövetkezményeiről szóló 9/2015. (V.28) önkormányzati rendeletről.

Bővebben…

swfe

Felhívás

A Hortobágymenti Vízgazdálkodási Társulat a következő gépeket, eszközöket kínálja értékesítésre, illetve munkagépeket bérbeadásra:felhfelhiv1

 

swfe

Sajtóközlemény

PÉTEGISZ NONPROFIT ZRT FOGLALKOZTATÁST TÁMOGATÓ FEJLESZTÉSE A PÉTEGISZ NONPROFIT ZRT az új Széchenyi Terv keretében a TÁMOP 6.2.4. B – 12/2-2014-0001 kódszámú „Struktúraváltáshoz kapcsolódó képzést és foglalkozást támogató fejlesztés” című pályázatát nyerte meg. A szakképzett munkaerő finanszírozását szolgáló támogatás 100%-s támogatási intenzitás mellett mintegy 50 millió forint értékben valósult meg.

Bővebben…  

 

 

swfe

Kedves Látogató!

Üdvözöljük Folyás Község megújult honlapján, ahol naprakész tájékoztatást ad az önkormányzat az aktuális információkról, változásokról, a település fontos eseményeiről. Bemutatjuk Folyás múltját, jelenét és tervezett jövőjét. Reméljük sok érdekes információval, hírrel szolgálhatjuk Önöket.

A tartalom feltöltése folyamatos, elképzelhető egyes oldalakon hiányosság, ezért kérjük türelmüket!

Jó böngészést kívánunk!

                                                                                                                                  Üdvözlettel:

                                                                                                                                       Folyás Község Önkormányzata

onkorm