Nyárbúcsúztató rendezvény

Nyárbúcsúztató rendezvény

  1. augusztus 23 – án Nyárbúcsúztató rendezvény keretei közt került sor a kenyérszentelésre és a Falugondnoki Szolgálat új autójának ünnepélyes átadására.

Kicsik és nagyok, idősek és fiatalok együtt ünnepeltek a rendezvényen.

Maga László plébános szentmise keretében megszentelte a Közösségi tér kemencéjében sütött új kenyerünket, ezt követően pedig az új falugondnoki autó autó ünnepélyes átadása következett a plébános áldásával.

Nagy örömünkre szolgál, hogy beszámolhatunk arról, hogy augusztusban érkezett meg településünkre a Falugondnoki Szolgálat új autója. A szolgáltatás fejlesztését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak köszönhetően tudtuk megvalósítani. A rászorulók, hátrányos helyzetű lakosok számára létfontosságú a Falugondnoki Szolgáltatás működése, melynek elengedhetetlen feltétele a megfelelő állapotú gépjármű. Reményeink szerint a fejlesztés megvelósításának köszönhetően a szolgálat működése hatékonyabbá, kiszámíthatóbbá válik.

Az ünnepségen beszédet mondott Dr. Tiba István országgyűlési képviselő és Magyar Sándor polgármester. Szent István ünnepe kapcsán polgármester úr elmondta, hogy nekünk is vállalnunk kell, hogy teszünk valamit a közösségért, hogy megújítjuk azt, ami elromlott. Fel kell vállalnunk új dolgokat és azért keményen küzdeni kell. Úgy gondolja, hogy a Szent Istváni útnak példaként kell állnia előttünk, ha hiszünk valamiben, ha úgy gondoljuk, hogy emberek életét tehetjük jobbá, hiszen tudjuk, hogy a jövő bennünket igazol.A nyárbúcsúztató rendezvény éjfélig tartó hangulatos bállal zárult, melyhez az élőzenét Nagy Attila szolgáltatta.

nyarbucs