Majális 2015

Majális 2015

Idén május 2-án került megrendezésre a folyási majális, aminek sajnos az időjárás nem igazán kedvezett. Többfajta vetélkedővel kívántunk megmérettetni, szórakoztatni a helyieket, amiket –  a slambucfőző verseny kivételével – az esős idő ellenére is meg tudtunk tartani a Közösségi tér épületében. A nevezőket reggel 9-től vártuk a helyszínen a pálinka és a házi sütemények versenyére, illetve a családi vetélkedőre, ami fél 11-kor vette kezdetét. Kvíz és logikai feladatok felváltva követték egymást, és minden korosztály meg tudta mutatni legjobb tudását. Volt olyan feladat, ahol a csapattagok összefogására, együttműködésére volt szükség, ilyenek voltak például a kvíz feladatok, a képkirakós játék, vagy a táncpárbaj, de voltak olyanok is ahol az ügyesség és a gyorsaság számított. A vetélkedő végig jó hangulatú volt, mindenki megküzdött a dobogósoknak járó tortákért.

majalis

A versenyt követően a zsűri visszavonult értékelni a feladatlapokat, majd a pontok összesítése után a következő eredmények születtek:

  • I. helyezett: az Egy húron pendülünk csapata (Sági Mónika, Szarka Zsófia, Derecskei Jánosné, Magyar Sándor)
  • II. helyezett: a Győztes csajok csapata (Kocsis Erika, Kocsis Angéla, Hocza Anikó, Hocza Kitti, Kocsis Sándorné Erika)
  • III. helyezett: a Time Out csapata (Dobó Krisztina, Szarka József, Gyöngy István, Bártfai Ferenc)

A verseny után a gyerekek a Zöld Kör-a Föld Barátai Magyarország tagjai által felállított ökojátszóházban ismerhették meg a szelektív hulladékgyűjtést, és a komposztálást játékos módon, valamint megtudhatták, hogy milyen hatása van például a zajterhelésnek, és hogy hogyan tudják megóvni környezetüket. A közös ebéd előtt még a pálinka és a házi sütemények eredményeinek kihirdetésére is sor került.

Házi pálinkák versenye:

  • I. helyezett: Kiss Fanni csipkebogyó pálinkája
  • II. helyezett: ifj. Derecskei János erdei som pálinkája

A házi sütemények versenyében a következőképpen alakultak az eredmények:

Édes sütemények:                                                                     Sós sütemények:

  • I. helyezett: Kiss Fanni, eperszelet                                    I. helyezett: id. Derecskei Jánosné, pogácsa
  • II. helyezett: id. Derecskei Jánosné, felhőszelet            II. helyezett: Sági Mónika, sajtos pogácsa
  • III. helyezett: Derecskei Jánosné, házikó