Idősek napja

Idősek napja

60 év feletti idős lakóinkat köszöntöttük 2014. szeptember 20 – án az Idősek Világnapja alkalmából a Közösségi téren megrendezett ünnepségen.

Az ENSZ közgyűlése 1991 – ben nyilvánította október 1 – jét az Idősek Világnapjává.

Folyáson második alkalommal rendeztük meg az Idősek Napját, hogy kifejezzük hálánkat, tiszteletünket, megbecsülésünket és szeretetünket azok iránt, akik a hosszú, munkában eltöltött évek után, köztünk töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket. Örömünkre szolgált, hogy idei ünnepségünket sok idős ember megtisztelte jelenlétével.

Magyar Sándor polgármester beszédében elmondta, hogy gyorsan változó világunkban nagy szükség van arra, hogy az idősek életük példája által bátorítsák szeretteiket és segítsék tapasztalataikkal őket döntéseik meghozatalában. Hangsúlyozta, hogy nem köszöntőt mond, inkább köszönetet. Köszönetet az idős lakosok évtizedes munkájáért, önfeláldozásukért és azért, hogy a legnehezebb időkben is tették a dolgukat és megépítették az ifjabb generáció számára  a jelent. Mindezért hálát soha nem vártak, nem is várnak.Megjegyezte, hogy ez a nap nem csak az ünneplésre és a jókedvű találkozásra kitűnő lehetőség, hanem arra is, hogy  az idősek az elkövetkező időkre erőt meríthessenek az ünnepi alkalomból. A polgármester beszédét követően a debreceni Zenetheatrum zenés – verses előadását tekintették meg a vendégek. Láthattak, illetve hallhattak operettet, verset, szép magyar dalokat az együttes tagjainak és a debreceni Csokonai Színház művészeinek előadásában. A műsor után vacsorával kínáltuk idős vendégeinket. Miután jóízűen elfogyasztották a vacsorát, a görbeházi Cserfa Népdalkör köszöntötte műsorával a megjelent időseket. Nagy meglepetést okozott, hogy Magyar Sándor polgármester is fellépett a népdalkör tagjaként.

idosek idosek1